Plantation Isle of Fiji + Xaymaca + Barbados 5 Y.O. + 6 x pohár zadarmo – Tmavý rum
Plantation Isle Of Fiji je vyrobený tradičnými technikami s využitím tej najlepšej cukrovej trstiny z Fidži. Je destilovaný z čistej melasy po 4-5 dňovej fermentácii. Spočiatku dozrieva v tropickej klíme ostrova Fidži po dobu 2 až 3 roky, následne je presunutý na juhozápad Francúzska, kde dozrieva vo francúzskych dubových sudoch jeden rok, vďaka ktorým získava príjemné tóny exotického ovocia a hrozienok. Odporúčame vychutnať si ho čistý bez ľadu.
Farba: Zlatá.
Vôňa: Intenzívna, melasa, hrušky, čerstvé ovocie, jemný náznak korenia, jablko, banán, egreš, muškátový oriešok, vanilka, jemné dymové tóny.
Chuť: Bohatá, ovocná, tóny vanilky, med, zázvor, sušené slivky, kokos, hrozienka.
Zakončenie: Dlhé, ovocné, banán, bourbon, korenie.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.
100% POT STILL RUM
Pôvod: Jamajka
Fermentácia: 1 až 3 týždne
Prvotné zrenie: 1-3 roky v sudoch po bourbone
Druhotné zrenie: 1 rok v sudoch po koňaku Ferrand
Aróma: Veľmi komplexná, mierne dymová, náznaky byliniek, vanilka, banány, pomaranč.
Chuť: Suchá, kvetinová, marhule, broskyne, ananás, korenie, orechy.
Servírovanie:
Xaymaca Special Dry je vynikajúci degustačný rum, ktorý si môžete vychutnať priamo, alebo s kockou ľadu, prípadne s pár kvapkami čistej vody.
S produktom Xaymaca Special Dry som Vám podarí ponoriť do kultúry, ktorá je jedinečná pre jamajský rum.
Xaymaca pripomína meno, ktoré ostrov dostal od jeho prvých obyvateľov Arawakov. Rum je návratom k pôvodom jamajského rumu v celej jeho zložitosti a intenzite. Vďaka svojej najnovšej investícii v Karibiku vlastní Plantation tretinu mýtického jamajského liehovaru „Long Pond“ a „Clarendon“. Vďaka týmto výnimočným výrobným nástrojom si Alexandre Gabriel splnil sen o zmiešaní 100% pot still, ktorý je stále jamajským rumom.
Prístup k týmto dvom symbolickým liehovarom s ich destilačnými prístrojmi, ktoré vyzerajú ako starodávne pachydermy, je realizáciou sna. Ponoril sa do tejto tradície predkov a vytvoril rum, po ktorom celý život sníval.
Niektoré z radu ocenení, ktoré rum získal:
Čo ďalej?
Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.
Americké dubové sudy sú domovom tohto rumu, kde zreje tri až štyri roky. Následne rum zreje vo francúzskych dubových sudoch Ferrand, ktoré mu dodajú výraznú arómu a chuť. V týchto sudoch zreje 1 až 2 roky. Výsledkom je jemný a tropický rum, vynikajúci pre aperitívy alebo klasické koktaily ako Mai Tai.
Aróma: Vo vôni cítiť tabak, hrozienka, čokoládu, vanilku.
Chuť: Chuť začína ovocnými tónmi, ktoré neskôr prechádzajú do jemných dymových, dominuje čokoláda.
Technologické parametre
Tropické starnutie: 3 až 4 roky v sudoch z Bourbonu
Kontinentálne starnutie: 1-2 roky v sudoch Ferrand
Obsah pridaného cukru: 16 g / l
Barbados
Príbeh rumu sa začína na Barbadose, ktorý je kolonizovaný Anglickom. Od roku 1627 bol Barbados pôvodcom pestovania cukrovej trstiny v Karibiku. Rum si získal srdcia ostrovných námorníkov, neskôr anglických námorníkov. Legenda hovorí, že keď sa námorníci vrátili do Anglicka, ponúkli rum ako darček, aby dokázali, že skutočne prekročili oceán. Nesporným rodiskom rumu je Barbados ostrov posiaty veternými mlynmi, ktoré sa používali na drvenie cukrovej trstiny pre extrahovanie šťavy. Cukrovarnícky priemysel klesá, ale ostrov naďalej produkuje vynikajúce rumy, ktoré sa vyznačujú tradičnými miestnymi metódami. Špeciálna fermentačná technika prepožičiava miestnym liehovarom bohaté a aromatické arómy.
História rumu
Prvá písomná zmienka o existencii rumu pochádza z ostrova Barbados v roku 1647, je však isté, že výroba rumu sa odohrávala na ostrove od začiatku 17. storočia. Vo Francúzsku prichádza uvedenie rumu neskôr a to v roku 1694. Rum sa v tom čase považoval za liek. Priemerná kvalita a lacná produkcia znamenali, že rum sa prvotne konzumoval medzi otrokmi na plantáží (brandy a sherry sa považovali za príliš drahé, takže tie boli vyhradené pre osadníkov). Rum sa tiež stáva nápojom námorníkov a pirátov. Skutočný pokrok v destilačných technikách ešte neprišiel a dovtedy rum zostával len pre miestnych. Začiatkom osemnásteho storočia sa však rum šíri cez oceán do Európy a Severnej Ameriky.
Rumové odrody
Existujú dve hlavné výrobné metódy, ktoré sú pôvodom dvoch odlišných liehovín:
– „Tradičné rumy“ vyrobené z melasového základu
– „Agricole rumy“ vyrobené zo šťavy z cukrovej trstiny, ktorá bola potom fermentovaná a destilovaná.
Cukrová trstina
Cukrová trstina sa zberá ručne alebo strojom a potom sa, čo najskôr rozreže, rozdrví, aby sa minimalizovala degradácia cukrov obsiahnutých v trstine. Po rozomletí trstiny sa šťava extrahuje a pripravuje na kvasenie, výsledkom procesu premeny cukru na alkohol je vzniknutý kvas. Tento kvas sa následne niekoľkokrát zahrieva, aby sa extrahoval rovnaký podiel cukru a melasy pre tradičný rum.
Fermentácia
Transformácia cukru na alkohol je vyvolaná pôsobením kvasiniek. Fermentácia môže trvať od niekoľkých hodín (v prípade ľahkých rumov) po niekoľko dní (v prípade zložitejších rumov) až po niekoľko týždňov.
Destilácia
Pôvodne boli všetky rumy destilované v malých bankách. Dnes sa však väčšina rumov destiluje kontinuálne v stĺpcoch. Táto moderná destilačná metóda, ktorú Kuba prvýkrát prijala v 19. storočí, umožňuje rýchlejšiu a plynulejšiu výrobu. Destilácia v kotli je stále dlhšia a ťažko zvládnuteľná, ale stále sa praktizuje na Jamajke, na Barbadose, v Svätej Lucii, na Haiti a v Guyane.
Zrenie
Po destilácii sa nový alkohol okamžite plní do fliaš alebo sa na určitý čas necháva skladovať v drevených sudoch. Najčastejšie používané v Karibiku sú mladé sudy po Bourbone (americký biely dub), ktoré dodávajú rumu vanilkové, korenené a mierne dymové tóny. Vďaka horúcemu a vlhkému podnebiu je podiel anjelov v Karibiku 3 – 4 krát vyšší ako v prípade destilátov vo Francúzsku alebo Škótsku, čo vysvetľuje ťažkosti s udržiavaním rumu v sude dlhšie ako 8 alebo 10 rokov.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.
Plantation Isle of Fiji + Xaymaca + Barbados 5 Y.O. + 6 x pohár zadarmo – Tmavý rum
Plantation Isle of Fiji
Plantation Isle of Fiji je tmavý rum založený na melasu z Fidži. Zrál v sudech po Bourbonu po dobu 2 let v tropickém prostředí a poté byl dopraven do Château de Bonbonnet do Francie na další zrání po dobu 1 roku v koních z francouzského dubu. To mu dává výrazný kokosový, vanilkový a meruňkový nádech.
Xaymaca
Xaymaca je tmavý rum z Jamajky, který byl založen na melasu. Zrál v sudech po Bourbonu po dobu 2 let. Pokud jste fanouškem rumu z Jamajky, určitě ho musíte ochutnat. Má výraznou chuť melasy, ovoce a koření.
Barbados 5 Y.O.
Barbados 5 Y.O. je hluboký a tmavý rum z Barbadosu, založený na melase. Jeho osmanská chuť navozuje vzpomínky na bourbon a vanilku a požitek z prožití ho na pláži.
6 x pohár zadarmo
Pokud koupíte sadu Plantation Isle of Fiji + Xaymaca + Barbados 5 Y.O., získáte 6 x pohár jako dárek. Takže můžete vychutnat svoje oblíbené nápoje s vaší rodinou, přáteli nebo sami.
Takže pokud hledáte výborný tmavý rum, který je obohacen o různé vůně a chutě, určitě si musíte pořídit sadu Plantation Isle of Fiji + Xaymaca + Barbados 5 Y.O. Navíc získáte 6 x pohár jako dárek. Co víc si můžete přát?
Relevantní link: Types of Rum – Vinepair
O Plantation Isle of Fiji + Xaymaca + Barbados 5 Y.O. + 6 x pohár zadarmo – Tmavý rum
Čo je Plantation Isle of Fiji + Xaymaca + Barbados 5 Y.O. + 6 x pohár zadarmo – Tmavý rum?
Plantation Isle of Fiji + Xaymaca + Barbados 5 Y.O. + 6 x pohár zadarmo – Tmavý rum je kvalitný tmavý rum, ktorý je zoskupením rumov z Fidži, Jamajky a Barbadov, a ktorý zrel v dubových sudoch až 5 rokov. Pri nákupe tohto rumu sú zároveň zákazníkom ponúknuté aj 6 poháre zdarma.
Aké sú chutové vlastnosti Plantation Isle of Fiji + Xaymaca + Barbados 5 Y.O. + 6 x pohár zadarmo – Tmavého rumu?
Plantation Isle of Fiji + Xaymaca + Barbados 5 Y.O. + 6 x pohár zadarmo – Tmavý rum je veľmi chutný a charakteristický pre svoje exotické ovocné tóny. Jeho chuť môže byť opísaná ako kombinácia karamelu, hrozienok, banánov, papáj a ananásu, ktoré sú doplnené o jemnú drevitú chuť. Všetky tieto príchute sa spájajú do veľmi harmonického celku.
Ako by som mal(a) podávať Plantation Isle of Fiji + Xaymaca + Barbados 5 Y.O. + 6 x pohár zadarmo – Tmavý rum?
Tento rum je najlepšie podávať dvojmo: môžete si ho vychutnať buď ako digestív po jedle v teplej, príjemnej atmosfére alebo si z neho pripraviť exotické, koktejly a miešané nápoje. Vôňu a chuť tohto rumu môžete ešte viac podčiarknuť pridaním ľadu, či citrónovej alebo pomarančovej kôry.
Ako dlho trvá dodanie Plantation Isle of Fiji + Xaymaca + Barbados 5 Y.O. + 6 x pohár zadarmo – Tmavý rum?
Čas dodania závisí od konkrétneho predajcu. Väčšinou trvá dodanie od 1 do 7 pracovných dní. Skontrolujte si preto pri nákupe presné dodacie lehoty.
• Plantation Isle of Fiji – tmavý rum s príchuťou kokosových orechov a vanilky
• Xaymaca – tmavý rum s ovocnými a korenistými tónmi, vyrobený v Jamajke
• Barbados 5 Y.O. – starší rum s príjemnými odtieňmi kakaa a jemných korenistých aróm
• 6 x pohár zadarmo – získať na dar pri nákupe týchto rumov
• Spoločnosť Plantation je známa svojou excelentnou výrobou rumov a ich produktová ponuka je široká
• Tieto rumy sú ideálne na pitie samotné, ale aj na miešanie do kokteilov.