Čakankový sirup je sladidlom novej generácie vyrobený patentovanou metódou z koreňa čakanky. Vďaka svojmu zloženiu je takmer bez kalórií a sacharidov. Sirup je takmer k nerozoznaniu od klasického medu, môžete si s ním bez výčitiek sladiť čaj, kávu alebo ho využiť k diétnemu pečeniu. Čakankový sirup obsahuje až o 95 % menej cukru v porovnaní s inými prírodnými sladidlami (med, javorový sirup, agávový sirup), preto je pri redukčných diétach najvhodnejší. Sirup obsahuje menej ako 5 % sacharidov.
Čakankový sirup
- je stolové sladidlo na báze extraktu z čakanky a sukralózy.
- obsahuje vysoký podiel prospešnej vlákniny inulínu 71 %,
- má glykemický index menší ako 5,
- má obsah cukru nižší ako 5 %,
- je bez lepku, laktózy a konzervantov.
Čakankový sirup je tvorený zo 71 % vlákninou – takzvaným inulínom. Inulín je rozpustná vláknina, ktorá nie je stráviteľná tráviacimi enzýmami, ale k jej rozkladu dochádza až v hrubom čreve, kde sa tejto práce ujmú prospešné baktérie, pre ktoré je inulín v podstate potravou. Príjem čakankového sirupu teda pozitívne ovplyvňuje črevnú mikroflóru.
Kanadská štúdia uvádza, že u obéznych osôb a osôb s nadváhou, ktoré užívali denne 21 gramov inulínu, klesla hladina hormónov signalizujúcich hlad a naopak hladina hormónov signalizujúcich sýtosť stúpla.
Čakankový sirup vďaka svojmu obsahu inulínu:
- pozitívne ovplyvňuje trávenie,
- pomáha v boji proti zápche,
- podporuje správnu funkciu imunity,
- pôsobí ako probiotikum – podporuje osídľovanie tráviaceho traktu zdraviu prospešnými baktériami,
- znižuje glykemický index súčasne prijímanej potraviny,
- má prirodzene sladkú chuť – je možné ho teda použiť ako zdravý spôsob sladenia bez výčitiek.
Odporúčané dávkovanie
10 – 20 g denne. Dávkovanie je pri sladení rovnaké ako pri mede, pri náhrade tuku v potravinách nahradzuje 1 g sirupu zhruba 4 g tuku. Pri nadmernom použití sa môže vyskytnúť mierne nadúvanie. Zvyšovanie dávky je odporúčané postupne.
Zloženie
extrakt z koreňa čakanky (min. 98%), zvlhčujúca látka glycerol, karamel, sukralóza (0,01%)
Nutričné hodnoty
Energetická hodnota na 100 g | 650 kJ/161 kcal |
Tuky | 0 g |
– z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 4,7 g |
– z toho cukry | 4,7 g |
Vláknina | 71,3 g |
Bielkoviny | 0 g |
Soľ | 0 g |
Skladovanie: uchovávajte v chlade a tme.
Vyrobené v Českej republike.
Cena: 10,20 EUR